Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Άνδρες - Γυναίκες , Αιώνια κόντρα - Αιώνια έλξη

Πόσα χρόνια προσπαθεί το ένα φύλο να κατανοήσει το άλλο; 

Πόσες σχέσεις και γάμοι έχουν διαλύσει στην παραίτηση άλλης προσπάθειας; 

 Αν τα βιώματά μας δεν μας βοηθούν, να ταξινομήσουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες ανδρών - γυναικών και να βρούμε τη χρυσή τομή της κατανόησης και της επικοινωνίας, τι κάνουμε; 

Δεν πρέπει να προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο; 

Να βρούμε τρόπους να μάθουμε για την φύση της γυναίκας, για την φύση του άνδρα πέρα από τα γνωρίσματα του χαρακτήρα που ήδη ξέρουμε από τον εαυτό μας, την οικογένεια ή τους φίλους μας. 

Πρέπει να ρίξουμε λίγο τον εγωισμό μας, να ακούμε και να δεχόμαστε και την άλλη μεριά και να συμβιβαστούμε για το κοινό καλό. 

Δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα για τον εαυτό μας υπολογίζοντας τα δικά μας μόνο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία αγνοώντας τα αντίστοιχα του άλλου.

Έχουμε χάσει τα όριά μας, την ανθρωπιά μας... Έχουμε καταλήξει μόνοι... Με τις σκέψεις μας... 

Κι έρχονται δύσκολες μέρες όπου οι αξίες αποκτούν άλλη σημασία και βαρύτητα κι είναι εκτός από πολύτιμες και σπάνιες, δυσεύρετες. 

Αυτές μας κρατούν ζωντανούς, ενωμένους και δυνατούς να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δυσκολία και να προχωρήσουμε μπροστά με θετική σκέψη.

6 σχόλια:

  1. Μαίρη συμφωνώ στο ότι πρέπει να ρίξουμε τον εγωισμό μας. Και οι δύο πλευρές. Νομίζω ότι στα ζευγάρια δεν υπάρχει αρκετή υπομονή και με την πρώτη δυσκολία η λύση είναι χωρισμός. Είναι πολλές οι απαιτήσεις που έχουμε απο τους γύρω μας μα εμείς θέλουμε να μένουμε ίδιοι. Με ηρεμία και υπομονή βγαίνει η άκρη. Για τη φύση της γυναίκας και του άντρα που αναφέρεις δεν είμαι πολύ σίγουρη. Υπάρχουν κοινά χαρακστηριστικά στα φύλα μα κάθε γυναίκα και κάθε άντρας είναι μοναδικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη μου Μαιρη, αν και συχνα ολοι καταφευγουμε σε στεροτυπα οδηγημενοι/νες συνηθως απο απογοητευση και αδυναμια κατανοησης κι επικοινωνιας, τα πραγματα ισως δεν ειναι τοσο δραματικα. Ειτε γιατι η φυση, ο Θεος, οι ορμονες, η ανατροφη μας κανουν να διαφερουμε απο τα παιδικα μας χρονια ειτε γιατι νιωθουμε υποχρεωμενοι να συνταχθουμε με τα κοινως αποδεκτα μοντελα του φυλου μας, υιοθετουμε συμπεριφορες κι αντιδρασεις που ισως δεν μας ταιριαζουν ή δεν μας αντιπροσωπευουν. Κανοντας μια συντομη συνοψη της ως τωρα ζωης μου θα ελεγα πως το σημαντικο ειναι να αποδεχεσαι τις ιδιαιτεροτητες του αλλου κι αν τις αντεχεις... συνεχιζεις. Δεν μπορεις και δεν εχει νοημα να ερμηνευεις τα παντα. Οι ανθρωποι δεν μπαινουν στο μικροσκοπιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mairoyla moy einai poly dyskolo na ta jeperasoyme ola ayta gia na ginei ayto prepei na jexasoyme to egw mas gia tis gynaikes einai pio eykolo gia toys antres oxi foboyntai oti tha xasoyn ton andrismo toys.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιστεύω πως απλώς δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους... Δεν έχει νόημα να προσπαθείς ν' αλλάξεις κάποιον. Απλώς προχωράς. Αν κάποιος αξίζει, θα επιχειρήσει να σε καταλάβει. Δεν είναι λύση το να αλλάξεις για να "βολέψεις" κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνω αντιγονη ειναι μεγαλο λαθος να μενουμε σε μια σχεση με την προσμονη οτι ο αλλος θα αλλαξει ειναι αυτο που λενε [να μ'αγαπας γι αυτο που ειμαι και οχι γι αυτο που θαθελες να ειμαι]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνώμη που καθυστέρησα να σας απαντήσω και σας ευχαριστώ όλες για τα υπέροχα σχόλιά σας!!

    Αθηνά σε ευχαριστώ για το υπέροχο σχόλιο σου. Είναι γεγονός ότι μόνοι μας χαλάμε τις σχέσεις μας με την έλλειψη συνειδητοποίησης και ανυπομονησίας. Η φύση των δύο φύλων συμφωνώ ότι μοιάζουν σε πολλά, αλλά πιστεύω ότι σε άλλα λειτουργούν και σκέφτονται με τελείως διαφορετικό τρόπο. Σε γενικές γραμμές πάντα. Όλα εξαρτώνται από τον χαρακτήρα, τα βιώματα και την καλλιέργεια του καθενός από εμάς χωριστά. Νομίζω σημαντικό παράγοντα έχει και που θέλει να "πάει" κανείς... Τι λες;
    Nα είσαι καλά και να περνάς υπέροχα ότι και να κάνεις!!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια

    Λέλα μου σε ευχαριστώ για την υπέροχα απάντησή σου και έχεις δίκιο δεν μπαίνουν οι άνθρωποι στο μικροσκόπιο. Αλλά δεν τα βλέπω δραματικά, απλά τα νοιώθω έτσι έντονα και αρνούμαι να συμβιβαστώ σε κάτι που δεν θα με εκφράζει απλά για να πετύχω κάτι άλλο, όσο κι αν η ζωή ή οι διάφορες ανάγκες το επικαλούν. Αποδέχομαι και την προσωπικότητα του άλλου και την ιδιαιτερότητά του και την σέβομαι και αν όντως δεν μου ταιριάζει απλά απομακρύνομαι. Δεν τον προσβάλλω ούτε τον κατακρίνω. Απλά δεν το κάνουν πολλοί γι' αυτό και έχουμε απομακρυνθεί όλοι από την ουσία των πραγμάτων.
    Nα είσαι καλά και να περνάς υπέροχα ότι και να κάνεις!!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια

    κ. Αθανασία σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Αλλά δεν πιστεύω ειλικρινά ότι χρειάζεται να ξεχάσουμε το "εγώ" μας για να έχουμε σωστές, υγιείς και ουσιαστικές σχέσεις. Ξέρω πως δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και πολλές φορές συμβιβαζόμαστε, ειδικά σε αγαπημένα πρόσωπα και ας μη μας αρέσει. Αλλά δεν είναι σωστό για κανένα να χάνουμε την προσωπικότητα και τις αξίες μας. Τουλάχιστον έτσι νομίζω ότι θα είναι καλύτερα αμφότεροι. Τι λέτε εσείς;
    Nα είστε καλά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Να περάσετε υπέροχα ότι και να κάνετε!!
    Καλό σας Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια

    Aντιγόνη μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση να αλλάξεις κανέναν για κανέναν λόγο. Ούτε να "προσαρμοστείς ο ίδιος-α" στις καταστάσεις. Για απόλυτη και ολόψυχη ειλικρίνεια μιλάω ουσίας... Από πολύ μικρή έχω δει πολύ καλά με πολλούς τρόπους,ότι κανένας δεν αλλάζει, απλά συμβιβάζονται. Δεν το βρίσκω κακό και πολλές φορές είναι κι αναγκαίο. Στο χέρι μας όμως δεν είναι να έχουμε καλές και ουσιαστικές σχέσεις; Σε αυτό αναφέρομαι...
    Nα είσαι καλά και να περνάς υπέροχα ότι και να κάνεις!!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή