Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Έρωτας και ... απορίες

Πολλά χρόνια απόλυτης μοναξιάς. Κάποια στιγμή γνωρίζουμε έναν αξιόλογο άνθρωπο και υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Δειλά δειλά τον πλησιάζουμε. Τον γνωρίζουμε καλύτερα. Μας αρέσει η παρέα του.

Σιγά σιγά ερχόμαστε ολοένα και περισσότερο κοντά του. Νοιώθουμε καλά. Νοιώθουμε ευχάριστα.

Γελάμε, έχουμε όμορφες στιγμές. Μοιραζόμαστε σκέψεις, όνειρα, επιθυμίες, γνώμες, εικόνες, εμπειρίες ... Αναγεννηθήκαμε!!! Ξαναζούμε!!!

Ξεκινάμε μια όμορφη νέα ερωτική σχέση. Με όλα τα όνειρα μας ανοιχτά και ελπιδοφόρα. Όλες οι αισθήσεις είναι σε πλήρη εγρήγορση.

Βλέπεις, ακούς, νοιώθεις. Προχωρά ο καιρός και "ανοίγεσαι", "δένεσαι" μαζί του. Νοιώθεις μοναδικά, πρωτόγνωρα.

Νοιώθεις ότι βρήκες το άλλο σου μισό. Ότι επιτέλους εισακούστηκαν οι προσευχές σου.

Νέες μαγικές στιγμές κάνουν τη ζωή σου χαρούμενη και γεμίζουν την καθημερινότητά σου με "χρώματα και αρώματα". Ερωτεύεσαι , καψουρεύεσαι στο έπακρο.


Αναπνέεις και ζεις μόνο για να συναντήσεις τον έρωτά σου, την αγάπη σου και να ζήσεις ονειρικές στιγμές μαζί του.

Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία για σένα. Όλα είναι ονειρικά και τέλεια και "πετάς σε πελάγη ευτυχίας".

Ζεις το απόλυτο και μοναδικό. Κάνεις όνειρα. Το μυαλό σου "τρέχει ιλλιγγιωδώς" με την αγάπη σου στο κάθετί, καθημερινό ή μη, και με το ζόρι το συγκρατείς.

Μέχρι που αρχίζουν οι πρώτες "συννεφιές". Αναμενόμενο φυσικά. Πάντα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και διαφωνίες.

Έτσι γνωρίζεις και γνωρίζεσαι καλύτερα. Κι έρχεσαι ολοένα και περισσότερο πιο κοντά στην αγάπη σου με την "αποδοχή του".

Υπάρχει βέβαια πάντα το ρίσκο να γίνει και το αντίθετο. Να απομακρυνθείς από κοντά του αντί να τον πλησιάσεις, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Πως θα δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό και θα σε αποδεχτεί ο άνθρωπός σου; Το αντίστοιχο φυσικά θα κάνει και εκείνος σε εσένα.

Μερικά αρνητικά δεν σε ενοχλούν καθόλου. 'Αλλα πάλι τα συζητάς και λύνονται από κοινού. 'Αλλα τα χαρακτηρίζεις μέχρι και χαριτωμένα.


Υπάρχουν διαφορές/διαφωνίες που γίνονται κατανοητές και ας μην είναι αποδεκτές από τον άλλον.
Δεν επηρεάζουν όμως αρνητικά την σχέση σου και τα συναισθήματά σου.

Υπάρχουν πολλές όμως, που επηρεάζουν και τους δύο αρνητικά και δημιουργούν πολύ άσχημο κλίμα. Πολλές φορές αντί να κοπάζουν, φουντώνουν διαρκώς και καταλήγουν σε βαρύγδουπες κουβέντες ή λέξεις, που πληγώνουν και κατακερματίζουν ανεπανόρθωτα.

Κι ας γίνεται άδικα πολλές φορές. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Καλώς ή κακώς ο χαρακτήρας και οι εμπειρίες τους, τους έχουν ήδη διαμορφώσει κι αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν όμως κοινά σημεία ή όρια και για τους δύο. Η "χρυσή τομή".

Τι γίνεται όμως όταν δεν βρίσκεται η "χρυσή τομή"; Όταν η διαφωνία/ κόντρα κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο και κρατά από ώρες έως μέρες;

Όταν δεν γίνεται ούτε καν κατανοητή, όχι μόνο μη αποδεκτή, η γνώμη του ενός από τον άλλον;

Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές γνώμες ή διαφορετικός τρόπος σκέψης και αυτό είναι και το "αλατοπίπερο" της ζωής και των ανθρώπινων σχέσεων. Η διαφορετικότητα.

Τι γίνεται όμως όταν αυτό γίνεται αιτία για ατελείωτους τσακωμούς που οδηγούν σε "πάγωμα" συναισθημάτων και ακραίες αντιδράσεις;

Πως να διαχειριστείς την κακή συνεννόηση ή την λανθασμένη παρεξήγηση με τον έρωτά σου, για να κρατήσεις τις ισορροπίες;


Πως να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα συναισθήματά σου και ο ερωτισμός σου, όταν όχι μόνο δεν γίνεσαι κατανοητός αλλά είσαι και μη αποδεκτός;

Πόσο όμορφα ή ακραία να αντιδράς στον άνθρωπό σου, όταν έχεις ήδη εξαντλήσει πόσες φορές, με κάθε σου τρόπο, τη γνώμη ή την θέση σου;

Πόσα θα δέχεσαι και για πόσο χρονικό διάστημα; Ο έρωτάς σου, κάνει το αντίστοιχο για σένα;

Τι γίνεται αν θίγονται ή προσβάλλονται ο χαρακτήρας σου και όλο σου το "είναι" με τα λεγόμενα του άλλου και ο ίδιος να μην το δέχεται καν ή να μην το καταλαβαίνει;

Που πάει η αγάπη; Που φαίνεται και πως; Ο έρωτας τι γίνεται;

Ο ερωτισμός "κοπάζει"; Πως τον διαφυλάττουμε; Σίγουρα δεν χάνεται αν ο σύντροφός μας είναι όντως το άλλο μας μισό. Επηρεάζεται όμως πάρα πολύ.


Μεγαλώνουμε. Μειώνονται και οι αντοχές και οι ανοχές μας στα δύσκολα.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια που προκύπτουν συνέχεια ολοένα και περισσότερο πρακτικές και καθημερινές δυσκολίες. Που μας οδηγούν όλα αυτά τελικά;

Μας "ξεγυμνώνουν" και μας φέρνουν πολύ κοντά; Ή μας απομακρύνουν και οδηγούμαστε σε χωρισμό; Ποια είναι τα όρια και ποιά είναι η αλήθεια;

Πως να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αληθινός και ειλικρινής και μην φτάσεις σε σημείο να χάσεις την αγάπη σου;

Πολλές πολλές απορίες και άπειρα ερωτήματα δίχως συγκεκριμένη απάντηση ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου