Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Tσιγάρα ...


Τσιγάρα και κάπνα παντού!

Σε κλειστούς χώρους, σε ανοιχτούς, σε μεγάλους, σε μικρούς.

Παντού!

Η απαγόρευση του καπνίσματος κόπηκε σύντομα στην άναρχη χώρα μας που τίποτα δεν δουλεύει σωστά.

Για μικρό διάστημα συνετιστήκαμε αλλά με πρόφαση την κρίση και τα προβλήματά μας, συν τα άδεια καφέ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως, κάναμε άτακτη οπισθωχώρηση στο τσιγάρο.

Τασάκια πολλών ειδών επινοήθηκαν για την αποφυγή των προστίμων.

Βαζάκια για λουλουδάκια σε διάφορα σχέδια και χρώματα με νερό, ποτήρια διάφορα πάλι χρωματιστά ή μη με νερό, ζαχαριέρες, σφηνάκια κι ότι μπορεί να φανταστεί το πανούργο Ελληνικό μυαλουδάκι μας.



Εγώ δεν δοκίμασα ποτέ στη ζωή μου τσιγάρο γιατί πάντα με απωθούσε η μυρωδιά του.

Μπορώ ωστόσο εύκολα να καταλάβω τον εθισμό και την μανία που προκαλεί, από τους γύρω μου.

Άνθρωποι καπνιστές με έντονα αναπνευστικά προβλήματα και χρόνιες παθήσεις αναπνευστικού, να εξακολουθούν να καπνίζουν με την κάθε ευκαιρία με μανία.

Έχω δει κάποιον να ανάβει τσιγάρο αμέσως μετά την θεραπεία του με οξυγόνο.

Ενώ ένας γνωστός, μπροστά μου, πονούσε ανυπόφορα στην καρδιά του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει και μόλις συνήλθε, στο λεπτό πάνω κάπνισε κι αυτός.
 

Βλέπεις συχνά στα νοσοκομεία κατάκοπους ανθρώπους, από την ασθένεια και την αδυναμία που τους προκαλεί αυτή, και να στέκονται όρθιοι με το στάντ και τον ορό στο χέρι και να καπνίζουν.

Έχω πετύχει πολλές φορές μεγάλες γυναίκες που μετά βίας στέκονται όρθιες, να έχουν στο στόμα το τσιγάρο και να αδειάζουν όλη την τσάντα όπου βρουν, ψάχνοντας μανιωδώς τον αναπτήρα τους.

Οι δυσκολίες και η κρίση των ημερών δεν βοηθούν την μείωση ή και την κατάργηση του καπνίσματος, έχοντας το σαν μικρή διέξοδο από τα προβλήματά μας.

Εύχομαι να γίνουμε πιο δυνατοί ώστε να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας και την υγεία μας για μια καλύτερη ζωή.

1 σχόλιο:

  1. η κριση των ημερων με αναγκασε να το κοψω σε μια ημερα μετα απο 43 χρονια....απλα δεν ειχα χρηματα να αγορασω.....ειναι αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή